Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

O ευαίσθητος Λάκης Μπέλλος



Σήμερα η οικογένεια της «Εφ.Συν.» αποχαιρετά τον Λάκη Μπέλλο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Στείρι Βοιωτίας.





Αφορολόγητο με χρήση πλαστικού χρήματος από το 2016

Η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με δαπάνες του φορολογούμενου που θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω πιστωτικών καρτών, αλλά και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου οι ελεγκτές να έχουν άμεση εικόνα για να τον τζίρο τους, αποτελούν τα δύο μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής που πρόκειται να προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες με σχετικές διατάξεις στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με σχετική διάταξη θα καταργείται από το 2016 η υποχρέωση των φορολογούμενων να συγκεντρώνουν αποδείξεις για τις δαπάνες που πραγματοποιούν προκειμένου να ωφεληθούν από το αφορολόγητο ποσό των 9.550 ευρώ το οποίο οδηγεί σε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.

Στο εξής, με βάση τη νέα ρύθμιση το αφορολόγητο θα "χτίζεται" μόνο μέσα από αγορές με τη χρήση πλαστικού χρήματος που θα κάνει ο φορολογούμενος. Και επειδή οι δαπάνες αυτές προκύπτουν από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η κάθε κάρτα θα απαλλαγούν από το μαρτύριο της συλλογής των αποδείξεων.

Και το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Όπως είναι γνωστό μέσω της διασταύρωσης των δαπανών αυτών των φορολογούμενων με τον τζίρο που δηλώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ένα μεγάλο μέρος της φορολογητέας ύλης που σήμερα αποκρύπτεται.

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τις αλλαγές στη φορολογία που θα γίνουν το 2016 βάσει του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις στη φορολογία των αυτοκινήτων με αλλαγές που θα γίνουν και στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. 
Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι να υπάρξει μείωση των τελών και το ποσό της μείωσης να ενσωματωθεί στη φορολογία των καυσίμων (βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης) ώστε να συνδεθούν τα τέλη κυκλοφορίας με την κατανάλωση καυσίμων. 
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι από τις αλλαγές θα υπάρξει ουδέτερο εισπρακτικό αποτέλεσμα αλλά θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων λόγω υψηλών τελών.




Καπουτζίδης για Φαήλο Κρανιδιώτη: Το ίδιο πίστευε και ο Χίτλερ

"Σύμβουλος πρώην πρωθυπουργού δηλώνει ότι το διαφορετικό δεν είναι κανονικό. Το ίδιο πίστευε και ο Χίτλερ" σημειώνει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Γιώργος Καπουτζίδης με την οποία απαντά στα ομοφοβικά σχόλια το Φαήλου Κρανιδιώτη για τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Γιώργου Καπουτζίδη:

Σύμβουλος πρώην πρωθυπουργού δηλώνει ότι το διαφορετικό δεν είναι κανονικό. 

Το ίδιο πίστευε και ο Χίτλερ. Δολοφόνησε 6 εκατομμύρια ανθρώπους γιατί δεν ήταν κανονικοί όπως πίστευε. 

Το ίδιο πιστεύουν και οι Τζιχαντιστές. Θεωρούν ότι οι ίδιοι είναι κανονικοί και όλοι οι άλλοι όχι. 

Η εμμονή στο να διαχωρίζεις τους ανθρώπους σε κανονικούς και μη, ένα κοινό παρονομαστή έχει. Το μίσος. Από κει πηγάζει, πάντα σε όλες τις περιπτώσεις. 

Μας ενημερώνει ότι δεν θα αλλάξει άποψη. Ας μην αλλάξει! Ενα καμμένο δέντρο μπορεί να βγάλει φύλλα? 

Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που ηταν στην εξουσία. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που οδήγησαν μια πανέμορφη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης. 

Και αυτή τη στιγμή, οι άλλοι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν το υψηλό βιοτικό τους επίπεδο, ισότητα, δικαιώματα για όλους τους πολίτες, ενώ εμείς ζούμε στα αποκαΐδια του κυρίου Κρανιδιώτη και των ομοίων του! Που πίστευε ότι είχε το δικαίωμα να βρίσει με χυδαίο τρόπο έναν άνθρωπο που έχασε το σύντροφο του. 

Και τώρα αναρωτιέται γιατί τον βρίζουν. Όπως κι εμείς αναρωτιόμαστε γιατί χρεοκοπήσαμε! Γιατί αυτοί μας οδηγούσαν! Εκεί που ήξεραν! Στο μίσος και στην καταστροφή! Μόνο που εκεί θα πάει μόνος του! Κάποιοι μπορούμε να γλιτώσουμε! 

Οι άνθρωποι δε χωρίζονται σε κανονικούς και μη! Χωρίζονται σε καλόψυχους και κακόψυχους! Διαλέξτε μεριά!





Ο σκοπός αγιάζει τα Μέσα τους

Ώστε θα μας διώξουν τώρα και από τη Σένγκεν. Γλιτώσαμε παρά τρίχα το Grexiτ και μας απειλεί το Sengenexit. Επίσης θα κοπούν δραστικά οι συντάξεις. Επίσης θα μας πάρουν τα σπίτια. Επίσης η οικονομία πάει κατά διαόλου. Επίσης η φοροκαταιγίδα πάει κατ' ευχήν. Επίσης ο υπουργός τάδε όλο και κάτι έχει κάνει με το πόθεν έσχες και τα δούναι και λαβείν. Επίσης ο Τσίπρας είναι απελπισμένος γιατί δεν του βγαίνει τίποτε και παίζει όξυνση. Επίσης υπάρχει ήδη έτοιμος πρωθυπουργός -αυτή τη στιγμή που μιλάμε ράβει το επίσημο ένδυμα- της επερχόμενης οικουμενικής κυβέρνησης. Επίσης παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας. Με αριστερή κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν! Επίσης υπάρχουν τρομοκρατικοί θύλακοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, επίσης, επίσης. Όσοι αντέχετε να βλέπετε ειδήσεις στις τηλεοράσεις των ανήσυχων βαρόνων ή διαβάζετε εφημερίδες ιδιοκτησίας ανήσυχων πετρελαιάδων, εργολάβων, παπατζήδων, θα το έχετε εμπεδώσει πλέον ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κριτική, πολεμική ή έστω άδικες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης. Έχουμε πόλεμο. Γιατί ό,τι ονομάζουμε Σύστημα στην έρμη χώρα -η καλομαθημένη ολιγαρχία, η διαπλοκή, η νομενκλατούρα του αποθανόντος δικομματισμού, τα κυκλώματα της διαφθοράς, τα παράκεντρα της Δικαιοσύνης και των μηχανισμών καταστολής, όλος ο καλός ο κόσμος που νοσταλγεί τις παχιές αγελάδες- έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσει την ανεπιθύμητη κυβέρνηση Τσίπρα.

Περί αυτού πρόκειται. Δεν τους νοιάζει η οικονομία -της σκάβουν τον λάκκο καθημερινά. Δεν τους νοιάζει η κοινωνική συνοχή -την ξεσκίζουν καθημερινά. Δεν τους νοιάζει η πολιτική σταθερότητα- την υπονομεύουν καθημερινά. Δεν τους νοιάζει ούτε η χώρα, που προσπαθεί μέσα σε έναν καταιγισμό πιέσεων και εκβιασμών να σταθεί όρθια. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να απαλλαγούν από τον Τσίπρα, από την κυβέρνηση, από την Αριστερά και τους συνοδοιπόρους της. Κι αν για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να ρημάξουν την εμπιστοσύνη, το κουράγιο, την οικονομία, την κοινωνία, την Ελλάδα, ας τη ρημάξουν. Ο σκοπός αγιάζει τα Μέσα Ενημέρωσης που βρίσκονται στα χέρια τους.

Είναι ντροπή; Είναι. Είναι ξεφτίλα; Είναι. Είναι οι βόγγοι μιας πολιτικής και οικονομικής παρτούζας που έφερε τη χώρα έως εδώ και τώρα δεν έχει πρόβλημα να τη ρίξει στα τάρταρα; Είναι. Μπορεί να αποδειχτεί όμως και το ρέκβιεμ της αθλιότητας. Γιατί έχουν χάσει το μέτρο. Έχουν βυθιστεί στον ολοκληρωτισμό της εμπάθειας και του ψέματος. Δηλητηριάζονται από το ίδιο τους το μίσος. Και η κοινωνία διακρίνει τον φόβο και την αδυναμία τους πίσω από τις πολεμικές κραυγές. Έζησε εξάλλου αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας καν και καν ανθρωποφάγους. Καταλαβαίνει πότε τελειώνουν τα ψωμιά τους...



Κυβέρνηση: Οι εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν - Ούτε κούρεμα, ούτε grexit

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά όσων επιμένουν να παραπληροφορούν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

"Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit" υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Welt της Κυριακής, η ελληνική κυβέρνησή «έχει καθυστερήσει σημαντικά» σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα και υποστηρίζει πως «η πρώτη αξιολόγηση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, δεν αποκλείεται να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού». Σε ό,τι αφορά τη σύσταση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει, επίσης, πως «η Ελλάδα φαίνεται να μην έχει κάνει καμία πρόοδο» και αναφέρει: «Το Ταμείο ήταν βασικός όρος της Γερμανίας για το τρίτο πακέτο διάσωσης. Η Αθήνα επρόκειτο να παρουσιάσει μέχρι τον Οκτώβριο προτάσεις για τη μορφή του Ταμείου, ώστε αυτό να μπορεί να αναλάβει δράση από τα τέλη του έτους». «"Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν σχέδιο", σχολιάζουν φανερά εκνευρισμένοι διαπραγματευτικοί κύκλοι, εκτιμά στο ίδιο δημοσίευμα η Welt της Κυριακής.


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της κυβέρνησης 

Σχετικά με σημερινά προκλητικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου.

Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit.

Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη.